Hazelnootkoek

Voor de wildplukkers onder ons; het is weer tijd om hazelnoten te rapen! Graag deel ik mijn succesrecept voor overheerlijke hazelnootkoek.

Nodig:
200 gr suiker
2 eieren
200 gr bloem
150 gr rozijnen of krenten
roomboter om in te vetten
150 tot 200 gr gepelde, zelf verzamelde, hazelnoten

Rooster de noten in een koekenpan en verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix eerst de suiker met de eieren. Doe dan pas de bloem erbij en roer goed door. Vervolgens de hazelnoten en rozijnen/krenten erbij.
Vet de bakplaat in met een dikke laag roomboter.
Stort de massa erin en strijk/duw hem een beetje plat.
Dan 20 minuten in de voorverwarmde oven in het midden op 180 graden laten bakken. De bovenkant moet iets verkleurd zijn, maar blijft vrij licht van kleur.
Uit de oven halen en meteen in stukken snijden. Hoe warmer hoe zachter de koek nog is.

Nee, deze komt niet in de papieren versie van Nageluk. Het is geen receptenboek hè?
Dit recept verscheen eerder (7 jaar geleden) in mijn kletsblog Kijkenietkope.