Bespaartips

Maak de WC-rol plat. Hij rolt daardoor moeilijker waardoor er minder velletjes papier gepakt worden.

Vul de zeeppomp, de fles afwasmiddel of de shampoo, waar iedereen altijd teveel van gebruikt, bij met water als hij voor een kwart leeg is. Niet blijven herhalen, je kunt het maar 1x ongemerkt doen.

Apparaten op standby en opladers slurpen ongemerkt energie. Trek de stekker eruit als je ze langere tijd niet gebruikt. Of sluit dergelijke apparaten aan op een stekkerdoos met schakelaar.

Doe de boodschappen met een volle maag. Met een lege maag koop je meer, èn ongezonder.

Kijk in de supermarkt ook helemaal onder of boven in het schap. Op grijphoogte staan de producten waar ze het meeste geld mee verdienen.

Met warme voeten heb je het minder snel koud en kan de temperatuur van de verwarming een graadje lager.

Het beste drinkwater komt (in Nederland) uit de kraan. Flessenwater is niet alleen tig keer duurder, het heeft lang in plastic gezeten en je moet het naar je huis sjouwen.

Gebruik een halve vaatwastablet! De dosering is gebaseerd op een volle vaatwasser, sterk vervuilde vaat en de hoogste waterhardheid. Vaak is het water minder hard, de vaat niet sterk vervuild en/of de machine niet vol.

Geef weekwater (van de was, je kunstgebit) en gebruikte azijn (van je ontkalkte koffiezetapparaat) een tweede leven en gooi het in het toilet. Halfuurtje laten weken en naborstelen.

Plak het laatste restje zeep met water op een nieuw stuk zeep.

Reacties

  1. Geen toiletrolhouder monteren. De rol los neerzetten dan rolt hij ook niet in de houder. En bespaar je op de aanschaf van de houder.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. :-) als je goed plekje hebt perfecte tip. Grond lijkt me wat minder. Lastig te pakken heeft voordeel en nadeel, kans dat ie valt en afrolt, kans dat je er niet bij kunt.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten