Kliekjes op het gourmetstel

De bespaartip die gewonnen heeft bij deze actie op de site van Sinterklaas:

"Wij hadden regelmatig een restjes dag. Op deze dag mochten de kinderen allemaal met het gourmetstel hun eigen favoriete kliekje opbakken. Als wij bijvoorbeeld vissticks aten, bakte ik er net genoeg en dan bleven er altijd 2 in het pak zitten. Op restjes dag pakte ik dan ook naast alle restjes nasi, macaroni, stampot, aardappeltjes etc. de vissticks er bij plus een geklopt eitje en alles wat ik kon vinden wat op moest.
Zo maak je op een gezellige manier alles op en bespaar je op je weekbudget. Nog even een anekdote: na de kerstvakantie had juf het over kerst en wat iedereen had gegeten. Iemand zei dat ze hadden gegourmet. Waarop mijn kind zei: “Oh hadden jullie restjes dag met kerst.” Heerlijk!!!!"

Wat een goed idee. Nooit aan gedacht. Ik heb de tip dan ook gelijk toegepast. Het gebeurt hier, met een student in huis, regelmatig dat er onverwachts elders gegeten wordt terwijl er met inkopen toch op gerekend is. En soms heb je verpakkingen waar 1 te weinig is en 2 net teveel. Meestal maak ik het toch maar allemaal klaar met als gevolg dat je teveel eet, een kliekje hebt dat binnen paar dagen op moet of dat het bij de kippen belandt. Nu liggen er enkele vissticks, pompoen- en bietenburgertjes in de diepvries!

Reacties