Wattenstokjes

Een heuse tip van een grootmoeder, namelijk mijn tante Lia Bakx, om zelf wattenstokjes te maken! Mooiste is natuurlijk als je gebruikte lucifers gebruikt, maar ja, wie gebruikt ze nog? Maar als je ze toch niet meer gaat gebruiken, kun je er net zo goed wattenstokjes van maken :-).

Mijn tante schrijft het volgende erbij:
"Maak je eigen wattentips. Met vochtige vingertoppen de de lucifer beetje nat maken en met vochtige vingertoppen ook het watje stevig aandraaien."

In vroeger tijden zullen ze het best zo gedaan hebben dacht ik in eerste instantie. Wattenstokjes waren beperkt verkrijgbaar en duur! Mijn moeder gebruikte wel eens haarspeldjes om de oren schoon te maken. Die had je toch altijd wel liggen bij de wastafel, plukje watten erom et voilà.

Doch tegenwoordig zijn wattenstokjes zo goedkoop dat niemand er over peinst om ze zelf te maken.
KUCH! Ook al kosten ze niks, je gooit wel elke keer een plastic stokje weg! En al die stokjes bij elkaar vormen een hoop. Niet voor niets proberen ze wegwerpplastic aan te pakken door dit soort producten te verbieden!

En zolang wattenstokjes van hout en papier nog niet bij de supermarkten en drogisterijen standaard in de schappen liggen en een stuk duurder zijn kun je een klein plukje watten om een lucifer of haarspeldje draaien. Elk uitgespaard plastic stokje is er één!


Foto's Lia Bakx

Reacties