Vegetarische gehaktballen draaien

We eten hier weinig vlees en dan ook nog zoveel mogelijk biologisch, doch recentelijk is de jongste dochter helemaal vegetarisch geworden. Ze is dol op gehaktballen en speciaal voor haar experimenteerde ik laatst wat en de man in huis had niet door dat het nepvlees was. Mocht ik vaker maken van ze. Dat deed ik, met foto's, zodat ik het hier kan delen.

Nodig:

  • Vegetarisch of vegan gehakt (ik kocht het bij de Aldi voor minder dan een euro)
  • Curry (ik kom uit Limburg hè, Hela moet het zijn)
  • Ketjap
  • Verkruimelde beschuit, paneermeel of kruim van oud brood
  • Gebakken uitjes (kant en klaar of zelf bakken)
  • Een ei. Wij hebben kippen. Als je vegan wilt houden kun je kikkererwtenmeel met water proberen of het nat van peulvruchten uit blik.
  • Optioneel; klein gesneden paprika, verse peterselie, chilisaus, sambal of kruiden naar wens.

Meng alles door elkaar en kneed er stevige gehaktballen van. Hoeveelheden naar eigen inzicht en afhankelijk van hoeveel ballen je wilt. Wees niet te zuinig met de ketjap en curry.


 Bak ze in een braadpan totdat ze gaar zijn.


En deze keer was de smaak opperbest doch zagen ze er wat sneu uit. Ze gingen kapot toen ik de ronde ballen in de pan plat duwde. Vorige keer ging dat wel goed. Toen had ik 3 ballen in plaats van 4 en waarschijnlijk minder beschuit of uitjes gebruikt. En de paprika was toen fijner gesneden. Niet plat duwen is ook een optie voor de volgende keer.

Reacties