Jam-etiketten

De oudste dochter zat in Zweden, de andere had introductiedagen op de universiteit. Dus dit jaar voor het eerst in mijn eentje bramen geplukt. Heerlijk rustig. Het enige dat ik eigenlijk miste was het gekibbel wie de pan mag uitlikken.

Ik had door de afwezigheid van het grut geen open pak melk in huis om de etiketten op de potten te plakken. En we zijn overgeschakeld op sojamelk en heb geen idee of die hetzelfde doet.

Geen probleem, het werkt ook met een prittstift of een simpele lijm op zetmeelbasis (behanglijm, peuterlijm of zelfgemaakt met maizena). Het etiket blijft goed zitten en gaat er met weken in water weer helemaal af. Extra voordeel is dat het ook plakt over oude, lastig te verwijderen, etiketten heen. Want ik weet wel hoe ik ze eraf moet halen... maar ben daar toch meestal te lui voor.

Als je met een relatief droge plakstift werkt, maak de etiketten dan aan de voorkant vochtig door ze op een natte doek te leggen. Nat papier vormt zich beter om de pot.

Etiketten om zelf uit te printen op gewoon papier kun je in mijn winkel als download bestellen.

Reacties