Plantenlabels DIY


Afgelopen zaterdag kocht ik allemaal verschillende plantjes op de mini-plantjesmarkt bij o.a. mijn schoonzus Ilse. Een andere verkoper, Alie van Tuingenoeg, had witte plastic, zelf uitgeknipte, steek- en hanglabels bij de planten gedaan. Wat een goed idee! Handig om de zaadjes die ik rechtstreeks in de tuin zaai te markeren.

Ik gebruikte een plantenpotje en een bierblikje. Even met een tang door de bovenkant van het blik knippen en dan kun je de rest met een schaar doen. De aluminiumvariant vind ik de fijnste, staat net wat steviger en waait minder snel weg.

Hoe onmisbaar labels zijn voor iemand die namen snel vergeet bleek wel toen alles in de tuin stond. Alleen van wat ik kocht van Alie weet ik nog wat het is. (En de lupine die herken ik van het blad).

Alie had wel 15 dahlia-soorten. En zo weet ik nog welke ik had uitgekozen.

Onsterfelijkheidskruid.
Een speciale preisoort die elk jaar vanzelf terugkomt.
Vaste lathyrus. Ik ben gewend dat je ieder jaar opnieuw moet zaaien.

Reacties