Bleekselderij is niet de favoriete groente hier in huis en in veel recepten heb je maar een paar stengels nodig. Dus er was weer eens een stronk die op moest. Ik heb er mijn oersimpele uiensoeprecept op losgelaten en het was echt onwijs lekker. Satijnzachte bleekselderij die bijna weg smelt op je tong.
Ik was nog net op tijd met een fotootje maken, want ik bedacht pas tijdens de laatste kop soep, de dag erop, dat de soep zo lekker is dat ik het recept hier even moet delen. Niet de mooiste foto dus, geen mooi oud servies en al een paar happen genomen...Ingrediƫnten uiensoep:
- 600 gram uien, ik nam 500 gram bleekselderij en 100 gram uien
- 40 gram boter
- 1 liter bouillon
- 1 laurierblad
- optioneel; scheutje port, bier, wijn, cognac, azijn
- Snijd de uien in dunne ringen en de bleekselderij in dunne plakjes.
- Smelt de boter, doe de uien en bleekselderij erbij en laat 20 minuten zachtjes bakken
- Vervolgens 10 minuten op hoog vuur en onder voortdurend roeren bakken
- Optioneel: afblussen met alcoholische drank of een lekkere azijn, ik nam goede appelazijn
- Doe de bouillon en het laurierblad erbij en laat 30 minuten koken.
Eet smakelijk!
Ik ga het binnenkort ook eens uitproberen met venkel.
Goedemorgen, dit recept ga ik ook eens maken. Eet nu eigenlijk alleen maar bleekselderij als rauwkost, ben benieuwd.
BeantwoordenVerwijderenKlinkt als een heerlijk recept!
BeantwoordenVerwijderenWel even rekening houden met het feit dat met deze bereiding er geen vitamines meer in de bleekselderij of in de soep zitten.
Idem voor uiensoep. Soms is lekker, voedzaam en verwarmend voldoende :-).
Verwijderen