Kalkaanslag

Kalkaanslag in badkamer, wc of keuken laat zich makkelijk verwijderen met schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn lost kalk op.

Doe schoonmaakazijn in een oude spray-flacon en spuit de plekken in. 10 minuutjes laten inwerken en wegvegen met een doekje. Bij hardnekkige aanslag behandeling herhalen. Of leg een in schoonmaakazijn gedrenkte doek op de plek en laat een paar uur inweken.

Verstopte douche-koppen, kraanfilters e.d. nachtje laten weken in een bakje met schoonmaakazijn en daarna schoon borstelen.

Onderdelen die niet makkelijk losgeschroefd kunnen worden zoals een kraan kun je laten weken door er een in schoonmaakazijn gedrenkte doek omheen te wikkelen en af te dekken met folie of een plastic zakje. Gebruik tape of een elastiekje om luchtdicht af te sluiten.

Citroensap werkt hetzelfde, doch is iets minder krachtig èn duurder.

Ernstig vervuilde toiletten met urinesteen: haal het stilstaande water tot aan de sifon weg en doe er minimaal 2 liter schoonmaakazijn in. Dompel oude doeken of keukenpapier in deze schoonmaakazijn en bedek de hele binnenkant van de wc-pot, met name de plaatsen waar aanslag zit. Laat minimaal een nacht weken en zorg dat de doeken contact houden met de schoonmaakazijn zodat ze nat blijven. Verwijder de doeken en borstel de azijn nogmaals goed door de pot en trek door. Tot slot schoonmaken met een sopje op de gebruikelijke wijze. Tijdens het weken de wc-pot niet gebruiken.

Reacties