Nare luchtjes

Nare luchtjes in kastjes en in de koelkast verdwijnen als je er een schaaltje met soda, zout, gemalen koffie of droge koffiedrab neer zet. Eens in de maand verversen.
In grotere ruimtes werken de schaaltjes eveneens, doch je moet veel schaaltjes neerzetten voor enig effect.

Verfluchtjes blijven minder lang hangen met verse doorgesneden uien in de buurt.

Rook- en bakluchtjes worden geabsorbeerd door water. Leg vochtige doeken neer. Zet een pan met water op en "stoom" de ruimte.

Azijn neutraliseert geurtjes. Zet emmers of borden met water en azijn neer. Om sterke bakluchten (oliebollen) te voorkomen tegelijkertijd met het bakken een pan met water en azijn op het vuur zetten. Maak de koelkast en wc schoon met azijn.

Vieze luchtjes in tapijt, schoenen of matras verdwijnen als je er soda (in droge vorm) op strooit en eventueel inwrijft. Minimaal 1 uur laten liggen en vervolgens stofzuigen.
Urineluchtjes die blijven hangen nadat je de plek hebt schoongemaakt kun je besproeien met azijn.

Kleding die naar rook ruikt buiten luchten, boven de verwarming of even in een vochtige douchecabine hangen.

Zweetgeur in kleding verdwijnt bij wassen op hoge temperatuur of met stoom. Zweetgeur verdwijnt als je de kleding 24 uur laat weken in water met azijn òf soda. Let op; azijn en soda niet tegelijkertijd gebruiken.

Zuig een beetje waspoeder op voor een frisse stofzuigerzak.

Bolletjes silicagel die bij nieuwe schoenen, tassen e.d. zitten zijn uitstekende geurvreters. Doe wat zakjes in je sporttas, in het schoenenkastje enz.. Na verloop van tijd zijn ze verzadigd. Je kunt ze hergebruiken door ze te drogen in de felle zon, of op een lage temperatuur in de oven.

Reacties