Verven


Bewaar restjes verf in een nagellakflesje om kleine beschadigingen snel bij te stippen.

Verfkwasten die de volgende dag weer gebruikt worden hoeven niet schoongemaakt te worden. Wikkel ze luchtdicht in (aluminium)folie.

In horizontale positie verven levert een beter resultaat op dan verticaal. De verf droogt gelijkmatiger op en je hebt geen druipers. Haal indien mogelijk deuren en ramen uit de sponningen en leg ze plat.

I.p.v. ramen af te plakken met afplaktape kunnen ze ingesmeerd worden met groene zeep, vaseline of rauwe ui. Of gebruik een oude lineaal of een stuk dun karton dat je er tijdens het verven voor houdt.

Nieuwe verfkwasten die voor gebruik 24 uur in water hebben gestaan verliezen minder haren.

Verf de treden van een trap om en om zodat hij begaanbaar blijft.

Verf niet in de felle zon. De drager van de verf (water, terpentijne) verdampt dan te snel om de verf mooi en goed hechtend te laten opdrogen.

Span een (postbode)elastiek over de opening van het verfblik. Om je kwast aan af te vegen of om de kwast op te laten rusten. De randen van het blik blijven zo schoon.
I.p.v. elastiek kan je ook (afplak)tape over de opening plakken.

Verfbakjes voor rollers kunnen opnieuw gebruikt worden als de verfresten goed droog zijn. Als er geen tijd is om de verf te laten drogen kun je een plastic zak om het bakje heen doen en deze verwijderen als je de nieuwe verf erin doet.

Als je verf wilt bewaren giet het dan over in een zo klein mogelijk potje en doe er een knikker bij. Met veel lucht in een potje ontstaan sneller vellen. Met de knikker kun je de verf schudden.

Voor verfluchtjes zie nare luchtjes.

Reacties