Kattenoverlast

Hoe voorkom je dat (andermans) katten in je tuin poepen?

Katten willen graag graven als ze hun behoefte doen.
Sluit een zandbak af als je kind er niet in speelt. Zorg dat je geen los zand of aarde in je tuin hebt liggen. Beplant de aarde zoveel mogelijk, er bestaan vele soorten bodembedekkende planten. Stamp de aarde goed aan op plaatsen waar geen planten staan. Of als je echt niet van de natuur houdt; bestraat je tuin.

Katten moeten kunnen hurken als ze hun behoefte doen. Daar moet plek voor zijn. Ze zullen niet hurken in de buurt van stekelige planten. Bij een pas ingezaaid perkje kun je saté-prikkers steken op circa 6 cm van elkaar. Of leg er tijdelijk een stukje kippengaas overheen, dan kunnen ze niet graven.

Katten zijn reine dieren en likken zichzelf schoon met behulp van de pootjes. Plekjes waar koffiedrab, koemest, bemeste tuinaarde, kerrie, peper of iets dergelijks is gestrooid mijden ze omdat ze er vieze pootjes van krijgen.

Katten houden niet van de geur van citroenplanten, lavendel en knoflook. Zet deze planten neer. Strooi schillen van citroen, mandarijn of sinaasappel op braakliggende stukjes in je tuin.

Wegjagen met een waterpistool werkt alleen als ze consequent nat gespoten worden als ze je tuin binnenkomen.

Is het je eigen kat die in je tuin poept? Zet een overdekte kattenbak buiten neer!

Reacties