Wasdroger

Een wasdroger slurpt energie en je wasgoed slijt er sneller van.
Doch je was is sneller droog, je bespaart tijd met ophangen, met name bij klein spul, en soms heb je geen plek of tijd meer om de was op te hangen of regent het.


Wist je dat;
- Je de droogtijd kunt verminderen door een droge handdoek bij de natte was te doen?
- Je geen wasverzachter meer nodig hebt als je de was met een droger droogt?
- Je wasgoed niet meer hoeft te strijken als het in de droger is geweest? Wel gelijk opvouwen en niet op een hoopje laten liggen.
- Drie minuten in de droger de meeste kreuken al weg tovert? Dat je dan ook niet hoeft te strijken als je het gelijk uithangt?
- Je natte, plat geworden, gewatteerde (donzen) jassen, kussen en dekbedden met 2 tennisballen in de droger kunt opkloppen? Op de laagste stand minimaal 20 minuten laten draaien.
- Je statisch wasgoed kunt voorkomen door een prop aluminiumfolie mee te laten draaien? Statisch wasgoed kan ontstaan door de droge lucht en de wrijving in de droger bij bepaalde synthetische materialen.
- Je pluisjes op zichtbare plekken en op de stoffilter in de deur na iedere droging moet verwijderen? Dat je deze pluisjes kunt gebruiken als tondel?
- Er bij het gebruik van wasverzachter, teveel wasmiddel of droogdoekjes een aanslag ontstaat die je regelmatig moet verwijderen? Aanslag en pluisjes hebben een isolerende werking waardoor de droger meer energie verbruikt.
- De droger de meest voorkomende oorzaak is van brand binnenshuis?
Hete en droge lucht, verwarmingselementen en licht ontvlambare pluizen vormen een ideaal klimaat voor brand. Kijk uit met synthetische kleding (niet alles mag in de droger, kijk op het etiket), chemisch gereinigde kleding, behandelde kleding (bijvoorbeeld met watervast spul) en kleding met resten haarlak, remover, terpentine enz.
Hang een rookmelder in de buurt van de wasdroger en laat de droger nooit draaien als er niemand in huis is die hem uit kan zetten.

Koop sokken en ondergoed een maat groter als je het regelmatig in de droger droogt. Tricot blijft krimpen in de droger.

Reacties