Keelpijn

Gorgelen en veel slikken activeert het gebied rondom de keelpijn waardoor het beter doorbloed raakt en de door het lichaam aangemaakte afweerstoffen de plaats bereiken.
Er wordt tegelijkertijd extra speeksel aangemaakt en afvalstoffen worden afgevoerd.
Warmte werkt verzachtend en zorgt voor een betere doorbloeding, kou werkt pijnstillend en samentrekkend.

Gorgel met zout water, kamille-thee, water met citroensap, mondspoelmiddel of bessensap.

Eet een waterijsje.

Kauw op rauwe ui, gemberwortel, peterselie of salieblad.

Drink hete thee in kleine slokjes. Aan de thee kun je citroen, appelazijn of honing toevoegen. Geschikte theesoorten zijn onder andere; zwarte thee, kamille, gember, salie en tijm.

Drink hete bouillon in kleine slokjes. Voeg eventueel laurier, tijm, gember of rauwe ui toe aan de bouillon.

Neem een lepeltje honing, een zuurtje of een kauwgom.

Draag een coltrui of een sjaal. Hoe warmer het gebied, hoe beter het doorbloed raakt.

Kruidig eten met veel sambal, gember en knoflook zorgt voor een betere doorbloeding en doodt bacteriƫn. Doch keelpijn wordt meestal veroorzaakt door een virus.

Reacties