Wc-rolletjes

Gebruik wc-rollen om plantjes voor je moestuin binnen voor te zaaien. Zet de rollen rechtop in een bak en doe aarde plus 1 zaadje erin. Elk plantje kan op die manier met zijn eigen wortelkluit buiten geplant worden. De wc-rol verteert.

Een wc-rol om een rol inpak- of kaftpapier zorgt ervoor dat de rol opgerold blijft. Een stevige wc-rol of de langere keukenrol kun je in de lengte open knippen en dan daar doorheen het papier geleiden zodat je het rolletje er niet af hoeft te halen als je een stuk papier wilt afknippen.


Doe een beetje parfum of eau de cologne aan de binnenzijde van een volle wc-rol als luchtverfrisser. Iedere keer als er een stukje afgerold wordt komt er door de beweging wat geur vrij.

Bespaartip; plet een volle wc-rol. Dan rolt hij minder goed af en gebruik je minder papier.

Om een lade of (schoenen)doos te organiseren kun je er rechtop wc-rolletjes in zetten. Handig om kabels gescheiden te houden of opgerolde sjaaltjes in te bewaren.

Een wc-rol kun je vast klemmen om een klopper van een handmixer. Je kunt zo snel touw of wol oprollen. Beginnetje van de draad vastmaken aan de wc-rol en in de langzaamste stand voorzichtig laten draaien.

In een paar stappen vouw je een (kado) doosje van een rol. Maak de rol plat en duw de uiteindes als halve maantjes naar binnen.

Een wc-rol is dankbaar knutselmateriaal. De kokers zijn te gebruiken als torens, pennenbakjes, basis voor poppetjes, boomstammen, wielen enz. Je kunt ze in ringen knippen, vouwen, beplakken, versieren, beschilderen enz.

Wc-rolletjes kun je als stempel gebruiken. Je stempelt dan cirkels. Of als je de rollen plet -> blaadjes. Of als je een vouw van de geplette rol naar binnen buigt -> hartjes.


Reacties