Life hacks

Allerlei tipjes die te kort zijn om er een apart item van te maken....

Leg je broodrooster plat en je kunt er een boterham met kaas in grillen. Blijf erbij, verschuif ze zodat alle kaas smelt en vang de boterhammen op als ze eruit gelanceerd worden. Let op dat er geen kaas in de verwarmingselementen smelt.


Een lege en schoongemaakte fles zonnebrand kun je gebruiken als diefstal beveiliging voor je mobieltje en sleutels in het zwembad of op het strand.

Gebruik flosdraad om zachte, kleverige producten als kaas, cake en taart te snijden.

Gebruik een vierkant werptentje met stevig grondzeil als zandbak. Je kindje kan er beschut tegen zon, regen en muggen in spelen. 's Nachts afsluiten zodat het niet als kattenbak gebruikt wordt.

Bij gladheid kun je postbode-elastieken om je schoenen doen. Dat werkt anti-slip.

Dezelfde soort sleutels aan je sleutelbos? Geef ze een likje verf of nagellak.

Hang een kassarol met pen op als neverending boodschappenbriefje. Scheur af op het moment dat je boodschappen gaat doen en de rol blijft up-to-date.

Batterij vervangen en je weet niet meer wat de volle en de lege batterij is? Doe de stuitertest. Laat de batterij vallen van een paar cm hoogte. Als hij rechtop blijft staan is ie vol. Stuitert hij om dan is ie leeg.

Schieten je teenslippers steeds los? Doe zo'n herbruikbare broodzak-sluiting aan de bandjes-bevestiging onder de zool. Geen broodzak-sluiting bij de hand? Knip er een uit een oud bankpasje.

Bankbiljetten kun je in plaats van in je portemonnee bewaren in een maandverbandverpakking (plat) of lege lippenstick (opgerold). Deze items worden minder snel uit je handtas gerold.

Harde blisterverpakkingen kun je als ze een klein randje hebben opendraaien met een blikopener.

Steek een rietje bij een blikje frisdrank door het treklipje heen en het komt niet meer omhoog.

Bevestig een ronde borstel op een accu-boormachine om razendsnel schoon te maken.

Met nietjes, een reepje stevig papier en plakband of (washi) tape maak je in een handomdraai een rekje voor lichtgewicht kettingen, armbanden en oorbellen.
Steek de nietjes door het reepje papier, fixeer de nietjes op de achterzijde met plakband, en plak de strip met plakband goed vast op een spiegel, zijkant van je kast of iets dergelijks.
Niet heel stevig, dus hang het zo dat kleine kinderen er niet bij kunnen.

Geen muntje voor het winkelwagentje? Steek de ronde kant van je sleutel erin. Vergeet vooral niet na gebruik je sleutel er weer uit te halen.

Om te voorkomen dat je op je duim slaat met een hamer kun je een spijker vasthouden met een wasknijper.

Hang een windgong of belletje aan de voordeur dat je hoort elke keer als de deur geopend wordt. Niemand komt ongehoord naar binnen (tenzij je niet thuis bent :-) en kinderen kunnen niet ongemerkt weg sluipen.

Reacties