Huishoudtips van lezers voor lezers

Ik vond dit boekje bij mijn moeder in Limburg. Een, waarschijnlijk gratis, uitgave van het Limburgs Dagblad en Dagblad de Limburger met tips uit de Rubriek WegWijs.
Tips van lezers, voor lezers.

Echt praktisch vind ik het boekje niet. Omdat de tips niet gecheckt zijn. Omdat er nogal wat open-deur-tips in staan. Omdat tips de ene keer te omslachtig zijn, en de andere keer te kort ("Slakken kunt u bestrijden met bier" #hoedan?). Omdat bij iedere tip naam en woonplaats van de inzender vermeld staat wat ruim 10% van de tekst inneemt.
Niet functioneel dus, maar wel grappig, zo'n jarenlange verzameling van ingezonden tips. En toch geinig als je er met je naam in staat.

Ik merk dat ik inmiddels al aardig wat tips ken. Slechts twee tips waren nieuw voor mij en heb ik overgenomen in het artikel kookweetjes. Dat je champignons in plakjes kunt snijden met een eiersnijder. En dat een knikker in de erwtensoep voorkomt dat de soep aankoekt.

Kuch, deze twee tips waren ook nieuw voor mij, toch zet ik ze niet op deze site.

Copyrights Media Groep Limburg


Reacties