Schoonmaken


Tekening voor het titelblad van het tweede hoofdstuk in het boek. Sorry, ik kon niets lolligers bedenken dan een emmer, een spons, zeep en een bezem. Schoonmaken is niet echt mijn ding zeg maar. Ik heb al jarenlang een onmisbare hulp, die er wèl dol op is: "Geef haar een sopje en ze is gelukkig", zegt haar man. Ze is het allerlaatste dat ik weg zou bezuinigen, ik eet liever droog brood.
Het stukje over ramen lappen hebben jullie te danken aan deze onmisbare hulp. Ik had een keer zelf (met gevaar voor eigen leven een paar lastig te bereiken) ramen gelapt. Met een flinke scheut allesreiniger. "Wie lapt er nou ramen met allesreiniger?" zei onmisbare hulp toen ze een paar dagen later het resultaat bekeek.

Maar goed. Er komt dus een hoofdstuk over schoonmaken.
Dingen worden nu eenmaal vies. Dé truc van schoonmaken is vaak tijd & herhaling. Neem de tijd om vuil los te weken. Spoel af en laat opnieuw weken. Net zo lang totdat het schoon is.

En ja, ik ben nog steeds op zoek naar mensen die alvast een boek willen kopen. Zodat ik het in een wat grotere oplage kan laten drukken.....

Reacties