Aluin als deodorant

Zelf deodorant maken, ik schreef er al eerder over.
Je kunt zo'n ouderwets blokje aluin kopen bij de (natuur)drogist. Het ligt bij de scheerspullen en wordt verkocht om bloedinkjes te stelpen. Ik vind het prettigste om aluin opgelost in water te gebruiken. Tik het blokje in stukjes en doe het samen met water in een sprayflacon.

Nu zag ik tot mijn grote verbazing dat er ook aluin te koop is als...... deodorant. Voor het veelvoudige in prijs! Met omschrijvingen als 100% natuurlijk, zonder geurstoffen, Crystal deodorant, al eeuwenlang gebruikt in het Verre Oosten, waardevolle mineralen, kristallen enz.
- Te koop als stick.
- Te koop als verzadigde oplossing in een sprayflacon. Een heldere vloeistof zonder kristallen.
- Te koop als losse kristallen in een sprayflacon. Je kunt zelf water toevoegen, net zo vaak totdat alle kristallen zijn opgelost.
Peperduur vergeleken met een los blokje aluin. En alle 3 met een plastic wegwerpverpakking.

Nog een paar kleine kristallen die de spuitkop kunnen verstoppen.
Waar ik tegen aan liep is dat de kristalletjes af en toe de spuitkop verstoppen. Dit kun je voorkomen door de kristallen volledig op te lossen (circa 400 ml water voor een blokje van 60 gram). Of door de kristallen eruit te zeven (en later te gebruiken).
Je kunt natuurlijk ook een fles met kleine opening en zonder spuitkop gebruiken.

Aluin is in poedervorm per kilo te koop voor nog geen € 7,-. Als je aluin opgelost in water gebruikt valt het te overwegen. Heb je ook geen last meer van kristallen die de spuitkop verstoppen.

Reacties