Het sokkenmonster

Hoe vaak ik niet DE oplossing voor verdwijnende sokken in de wasmachine voorbij heb zien komen.... Losse klemmetjes zijn overal te koop. Er bestaan sokken met knoopjes. Bij de Hema-ontwerpwedstrijd werd DE oplossing ieder jaar wel een keertje ingediend. Zoals deze gleufjes in de sokken.

Al die oplossingen gaan er vanuit dat je vuile sokken voordat je ze in de wasmachine doet sorteert en aan elkaar vast maakt. Je moet er maar zin in hebben.
Of je kunt iedereen in huis instrueren dat ze bij het uitdoen de sokken gelijk aan elkaar vast moeten maken. Haha, knap als je dat voor elkaar krijgt.

Het is een fabeltje dat sokken verdwijnen in de wasmachine. Een hele enkele keer zal er eens een kleine sok "opgeslokt" kunnen worden doordat ie door de rubberen afsluiting glipt. De meeste sokken verdwijnen echter ergens anders. Achter de wasmand. Onder bed. In een dekbedovertrek. In de mouw van een trui. In de sporttas. (Hier in huis verdwijnen er voornamelijk sokken van de oudste dochter).

Ergens in de sokkenwascyclus zul je ze moeten sorteren. Het lijkt mij het handigste als je dat doet tijdens het ophangen. Hup samen aan een wasknijper..... Bijna dezelfde handeling als met zo'n sokkenklemmetje. Hier in huis hebben we er zelfs een speciaal knijperrekje voor.

Als je vaak de andere sok kwijt bent;
  • Gebruik een wasnet bij kleine sokjes.
  • Leg losse sokken in een mandje bij de wasmachine, meestal komt de andere sok na verloop van tijd vanzelf weer tevoorschijn.
  • Koop identieke sokken.

Reacties