Pannenlikker

De pannenlikker ligt hier al jaren vrijwel ongebruikt in de keukenla. Totdat ik hem laatst gebruikte bij een heel kleverig beslagje. Vrijwel geen restje meer te zien in de beslagkom. Sindsdien wordt ie vrijwel dagelijks gebruikt voor soep, saus, jam, deeg enz. Het ding schraapt niet alleen pannen schoon natuurlijk, ook potten, schalen en kommen.

Mijn pannenlikker is van de IKEA. Zie hier hoeveel restant er in een pot verse (niet vette, want 100% tomaat) tomatoblend achter blijft zonder pannenlikker.


Het voordeel moge helder zijn; minder verspilling! ├łn minder schoonmaakwerk. Dus gebruik dat ding!

In onze tuin huist een heuse pottenlikker. De pindakaaspotten worden hier opzettelijk met veel restjes bij de keukendeur neergezet voordat ze in de glasbak verdwijnen. Meer foto's en een filmpje van egels bij een pindakaaspot.

Er bestaat ook een flessenlikker. Gemaakt van hetzelfde soort materiaal, maar dan staat de schraper dwars op de steel en heeft ie een rechte en een ronde kant. Het wordt gebruikt voor dikkere substanties als yoghurt en saus uit een fles of drinkkarton. Schaf zo'n flessenlikker aan als je regelmatig dikke vloeistof uit een pak of fles nuttigt.

Reacties