Dweilen

Voor wie nog ouderwets sopt met een dweil en een trekker een gouden tip van Annemiek van de MijmeringenKnip een gat in het midden!

Citaat (en foto's) van haar blog:

"Van een molton heb ik een ruime dweil geknipt. De meeste dweilen die de commercie verkoopt zijn vaatdoekjes in mijn grote handen. Ken je het euvel van dweilen die van vloertrekkers schuiven? Vooral de natte? Ha... bij mij niet meer want ik knipte een gaatje in de dweil die kliedernat boven de emmer over de steel van de vloertrekker gleed. De dweil zwaar van vocht verlies je niet meer... De dweil daarna goed uitgewrongen om de trekker ging langs randjes van de kleerkast en in hoekjes en langs randjes waar je normaal alleen gebukt aan kan komen... Je hoeft de dweil niet eens op te rapen; de steel omhoog en eraf halen zonder te bukken.... Natuurlijk kan je naar maat dweiltjes knippen als jouw handen kleiner zijn. ik zal nog een kleintje knippen voor het plee vloertje waar ik een klein trekkertje voor heb... Mijn dweilen gaan altijd goed schoon gespoeld met de handdoeken in de was dus zijn echt schoon als ik ze pak. Ik zou er zelfs de ramen mee na kunnen drogen na het wassen bedenk ik me..."

Ik heb er weinig aan toe te voegen.
Recycle je afgedankte fleece-dekentjes, moltons, sweaters, truien of doeken. Knip er een rechthoek op maat van voor een dweil en maak er een gat in. De stof moet goed water opnemen, makkelijk uit te wringen zijn en niet rafelen.

Zelf heb ik ooit geïnvesteerd in zo'n vloerwisser met een op maat gemaakte stukje dweil van nieuwerwetse vezels. Moet zeggen dat dat goed bevalt. Gaat alweer bijna 20 jaar mee. Lijkt wel onverslijtbaar. Maar wellicht komt dat omdat ik het te weinig gebruik hihi.

Reacties