Zogenaamd duurzaam deel 1

Een nichtje attendeerde me op dit product en vroeg "Ken je dit?"

Foto van Foodhuggers
Het eerste wat ik dacht was; ik heb nooit halve tomaten, appels of sinaasappels. Dat soort producten gaat hier in één keer op.
En als ik het zou hebben, dan zou ik het op een bordje leggen. Dat is namelijk wat ik doe als ik een halve meloen heb. Als je losse dekseltjes handiger vindt dan een breekbaar bordje kun je wegwerpdeksels (pindakaas, chocoladepasta) gebruiken.

Ik keek op de site en zag dat je deze siliconen deksels tevens kunt gebruiken om een pot of blik af te sluiten. Nou heb ik altijd geleerd dat je een restje voedsel niet moet bewaren in een geopend blik en de groente- en jampotten hebben al een deksel....

Lachwekkend wordt het met het speciale vormpje voor de avocado die je alleen per 2 stuks kunt kopen. Hoezo zou je 2 halve avocado's willen bewaren? Waarom snij je die avocado niet overdwars door zodat de ronde foodhugger erop past als je de pit eruit haalt?

Toevallig had ik niet lang na de vraag van mijn nichtje een halve flessenpompoen over. Ik zette hem op een gebaksbordje in de koelkast. De dag erna zat de pompoen muurvast. Maar dan ook echt muurvast. Weken in water hielp niet. Vacuüm verbreken niet (er was geen vacuüm). Met veel wrikken en snijden kwam de pompoen los. Zo zag het bordje eruit nadat het in de vaatwasser was geweest! Lijmresten!
Je hoeft bepaalde vruchten niet eens af te dekken, dat doen ze zelf. Het hard geworden laagje kun je eraf snijden.

Had ik kunnen weten. Pompoenen helen hun wonden met een keiharde substantie. Daar wordt handig gebruik van gemaakt om er teksten op aan te brengen:

Foto via Facebook Elsje-Fiederelsje

Reacties