Boomspinazie

boomspinazie Rond IJsheiligen -11 tot en met 15 mei, de periode waar de vorstgevoelige planten naar buiten kunnen- kocht ik vanwege de naam en het kleurtje dit schattige plantje op de stekjesmarkt van Drrroomland. Ik zette het in pot met scherp gaas tegen de slakken met de bedoeling het later in de volle grond te zetten. Want de plant wordt ruim 2 meter hoog vertelden ze me.

Als spinazie of sla te eten.

uitgebloeid In het begin vond ik het zonde om te oogsten van de kleine plant. Toen gingen we op vakantie en vergat de thuisblijvende dochter hem water te geven. De verlepte plant knapte weer op maar ik verzuimde hem in de volle grond te zetten.
Plantje groeide verder in de pot.
Ging bloeien en dan worden de blaadjes minder van smaak.
En nu is ie ruim 2 meter hangt vol met zaad.

zaden oogsten Oogsten we de zaden maar. Doe ik volgend jaar een nieuwe poging. En zal ik vertellen hoe het smaakt.

zaadJe schijnt het zaad als quinoa te kunnen. Dan moet je iets meer dan één plant hebben voor een gezinsmaaltijd want het zijn wel hele kleine zaadjes.

Bij onkruid geldt:
Een keer zaad is zeven jaar kwaad.
Bij boomspinazie hoop ik dat mijn tuin komend seizoen ermee vol staat!


Op zoek naar zaadjes? Ze zijn voor een kwartje mee te bestellen met iets uit de webwinkel.

Reacties

 1. Dat gaat gebeuren, kan ik je beloven! Ik kreeg ooit wat zaad tijdens een plantenmarkt, en sinds die tijd kom ik overal van die lange roze sprieten tegen. Ik eet er eigenlijk te weinig van, maar vanavond heb ik spinazie/doperwten risotto op de rol staan. En als een plant én groen/roze is, én eetbaar, dan wil ik hem graag in mijn minituintje! (overigens geloof ik niet dat de slakken het eten - het is een van de weinige groensoorten waar ik géén slakkenvraat op heb).

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zie er naar uit! Mooie, goed herkenbare èn eetbare planten zijn welkom.
   Het is een prachtige kleur roze!

   Verwijderen

Een reactie posten