Tabby's

Nee, ik heb geen aandelen. Dit is ook geen affiliate. Ik vind dit gewoon een geweldig initiatief en ben dol op ondernemende jongelui. Bovendien vind ik het al jaren belachelijk dat schoonmaakmiddel in vloeibare vorm in plastic flessen wordt verkocht, het overgrote deel van de inhoud bestaat uit water.

En daar hebben Tijmen en Jelmer de Tabby voor ontwikkeld. Zoals ze het product zelf aanprijzen:

"Tabletten die zó klein zijn dat ze door je brievenbus passen. En niet veel ruimte innemen in je keukenkastje zodat je makkelijk een voorraadje kan bewaren. En dus nooit zonder zit.

Maar is zo’n oplosbaar tablet wel effectief? Ja! Omdat huidige producten voor 95% uit water bestaan. En onze Tabby’s de 5% zijn die je nodig hebt. Want water heb je al in huis. Gewoon uit de kraan."


Op dit moment zijn er Tabby's voor handzeep, allesreiniger, glasreiniger en badkamerreiniger. Je vindt het in de webshop Savvystore.

Consuminderaars kopen natuurlijk geen duurzame flessen met spuitkoppen als ze gratis bij het plasticafval zijn te vinden. Al is dit kleinere formaat wel handig.

In vroeger tijden had je schoonmaakblikken voor zand-zeep-soda. Wasmiddel was er alleen in poedervorm. Water voegde je zelf toe.

Leestips in dit blog voor minder plastic:

Recept om vloeibare allesreiniger te maken van zeepvlokken (of geraspte zeep) en soda. Ook te gebruiken voor de vaat, als wasmiddel of handzeep.

Zeeprestjes als wasmiddel.

Deo zelf maken.

En ik ga nog een blog uitwerken over zelf glas- en keukenreiniger maken. Concept staat al tijden klaar.
---> Voila. (aan de URL kun je zien hoe lang die al klaar stond).

Update:
Blijkt niet nieuw... Bestaande aanbieders van schoonmaakmiddel waar je zelf water toevoegt: Ecopods, Greentabs, YouSea, Skosh en SophieGreen. Laat weten als je nog andere merken kent.

Reacties