Voorjaarsklusjes

Het zonnetje schijnt en dan ga je vanzelf dingen doen.

Ik snoeide de kornoelje en zette de rode takken in een vaas. Een dag later waren de bloemknopjes al open.

De citroengeranium op de overloop staat net iets te vaak droog en had lange stengels ontwikkeld. Ik vermoed dat zo'n stengel in het wild de grond raakt en dat er dan een nieuw plantje op de knop groeit. Ik wiekte hem kort en zette de jonge groene scheuten in een vaasje om te laten wortelen. De andere citroengeranium, in de huiskamer en die dus wel voldoende water krijgt, bond ik op.


De hemelsleutel, waar ik toch zeker zo'n 15 jaar geleden een knop van mee nam uit een container, spitte ik los en zette ik weer terug. Dat las ik ooit bij Romke van de Kaa in de tuinrubriek van het AD: Als de bloemstengels te lang worden, wip de plant in het vroege voorjaar dan in zijn geheel even omhoog met een riek.

Ik had alleen geen riek. En omdat ik hem iets verdraaide voor de foto staat de plant nu iets hoger dan voorheen.

En ik dacht nog even de boomspinazie-zaadjes van het vorig seizoen op te maken als kiemgroente maar er ontsproot nog geen 5%. Te warm bewaard vrees ik. Of gewoon zaad dat snel haar kiemkracht verliest. Toch goed dat ik zaad verzameld heb in het najaar, al leek me dat toen overbodig omdat ik nog zoveel had.

Reacties

  1. De citroengeranium doet het hier het best als ik hem gewoon als stek in de aarde zet. In een vaasje willen er hier niet zo makkelijk wortels ko. En.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Thx! Ga ik uitproberen en een aantal stekjes van deze stekjes in een potje aarde doen.

      Verwijderen

Een reactie posten