Nieuw jasje voor de website


De header met kippetjes is niet meer...

Ik heb de website onder handen genomen, een ander sjabloon gekozen en daar lukt het niet om de header scherp te krijgen, het is alsof er een film overheen komt.

Ik ben in 2016 deze website gestart om bevindingen per onderwerp vast te leggen. Gaandeweg werd het weer een blog omdat ik het zonde vond om nieuwe foto's en bevindingen bij oude bestaande pagina's te zetten. Met de handige tagmanager kon ik de geschreven artikelen labelen waardoor je ze per onderwerp kunt oproepen, ik had daarmee een headermenu gemaakt met categorie├źn en een tagcloud in de kantlijn.
Helaas is die tagmanager per 1 juli 2020 verdwenen. Tegenwoordig gebruik ik daardoor de zoekfunctie om te ordenen. Dan wil je liever overzichtelijke zoekresultaten en niet de volledige artikelen. De hoogste tijd dus voor een ander sjabloon.

Voordeel van een Bloggersjabloon is dat ik alles zelf kan. Nadeel is dat de website niet helemaal wordt wat ik wil.

  • Afscheid genomen van de kippetjes dus.
  • Lettertype, -grootte en -kleur van de losse pagina's zit gekoppeld aan de weergave op de homepage. Daardoor zijn de blokjes op de homepage niet zoals ik wil.
  • Als ik reacties inschakel op pagina-niveau verschijnt er op de homepage een icoontje met aantal reacties. Dat had ik liever niet omdat er weinig via de website wordt gereageerd. Al die nulletjes...
  • Tagcloud is niet mogelijk. De labels moet je openklappen en dan worden ze in een lange lijst, met elk trefwoord even groot, weergegeven. Ik heb het dus maar helemaal weggelaten. Misschien dat ik tzt nog eens handmatig een inhoudsopgave maak. Of wellicht komt de tagmanager ooit terug.
Voor vandaag even genoeg gestoeid met de website. Komende week puntjes op de i. Tips, op- en aanmerkingen zijn welkom!

Update 15 mei 2023
Nieuw plaatje bij deze post.
Met dit sjabloon kan ik een uitgelichte post bovenaan zetten en daarmee kan ik de header met de kippetjes die oorspronkelijk bij deze post stond weer terug zetten.
Categorie├źn, labels en reclame pak ik later misschien nog aan.

Reacties