Kroepoek uit de magnetron

Eindelijk is het gelukt, kroepoek uit de magnetron!

En het bleek zo simpel, gewoon eerst natmaken!

Ik had gezien dat je kroepoek kan maken in de airfryer en de magnetron. Ik kocht vrolijke kroepoekbloemetjes bij de toko. Doch welk online recept ik ook probeerde, de experimenten slaagden maar deels. Met olie, zonder olie, hoge temperatuur, lagere temperatuur, langer erin. Nergens werd water genoemd. En toen de magnetron ging roken gaf ik het op.

Dan moet ik ze maar frituren, wat ik voor kroepoek eigenlijk teveel gedoe vind. En zo bleven de bloemetjes liggen in de kast.

Vandaag maakte ik papadums. Gebruiksaanwijzing op de verpakking:

  1. Maak beide zijden van de papadum nat met koud water en plaats hem op een grote magnetronplaat.
  2. Verwarm 1 minuut op de hoogste stand.
  3. Dit is gebaseerd op een magnetron van 800W. Elk toestel is anders.

Onze magnetron gaat tot 1100 Watt, ik bleef erbij staan en de papadam was in 35 seconden klaar.

Aha, nat maken met water. Dat kan ik nog wel eens proberen met die bloemetjes. En warempel, dit keer ging het gelijk goed in de magnetron. En dat leg ik hier even vast, opdat ik het niet meer vergeet.

Kroepoek uit de magnetron:

Maak de kroepoek aan beide zijden nat en spreid uit op een bord. 

Doe in de magnetron op het hoogste vermogen en blijf erbij.

Zodra de kroepoek 'gepopt' is de magnetron uit doen. Niet te lang doorgaan, anders gaat de magnetron roken.

Doe niet teveel in een keer. Bij de papadums zal niet voor niets staan dat je ze per stuk moet maken.

Succes en eet smakelijk!

Makkelijk en snel voor een calorie-arm borrelhapje in de avond.


Reacties