Teveel bubbels

Dat ene flesje vlierbloesemchampagne van vorig jaar smaakte naar meer en dit jaar maakte ik een grote batch. Omdat ik niet genoeg beugelflessen had gebruikte ik ook plastic frisdrankflesjes...

Plastic blijkt minder stevig dan glas, 19 dagen na het bottelen klonk er een enorme knal en ziehier het resultaat.

Snel zette ik de andere twee flesjes in de koelkast, zodat de druk lager wordt.
De flesjes waren tot circa 2 cm onder de rand gevuld en je ziet hoe de vloeistof ineengedrukt wordt, en hoe bol het flesje met de gele dop staat...

Ik heb een filmpje gemaakt van het openen van het flesje met de rode dop... Echt veel te veel bubbels.


De smaak is er overigens niet minder om. Heerlijk! Maar de glazen beugelflessen durf ik nu bijna niet meer te openen...

Dat ik dit jaar zoveel meer bubbels heb dan vorig jaar komt denk ik door het temperatuurverschil tijdens de voorgisting. Beide keren had ik de vloeistof twee dagen laten staan voordat ik bottelde. Vorig jaar was het warmer dan normaal, dit jaar koeler. Waarschijnlijk waren er vorig jaar al meer bubbels ontsnapt voordat het de fles inging.


Reacties