Soep van restjes groente

Nog wat restjes groente over? Maak er een gezond soepje van met dit basisrecept!


Nodig:
Uien en kruiden naar wens
Groente
Water
Bouillonblokjes

Begin met het uitje (evt. met knoflook) goed glazig te fruiten. Snijdt ondertussen de groente in stukjes. De gesneden groente (en evt. kruiden) even meebakken met de uitjes en tot slot met water en bouillonblokjes gaar laten koken.

Voor kinderen kun je de soep met een staafmixer pureren en presenteren als een groene, rode, gele, paarse of oranje soep. Want groentesoep, dat lusten ze niet :-).

Als je pureert; kook een aardappel in stukjes mee voor een lobbige, gebonden soep.

Als je niet pureert kun je op het laatst wat vermicelli toevoegen voor een extra gevulde soep.

Vrijwel alle groente is geschikt. Broccoli, paprika, courgette, boontjes, wortel, snijbiet enzovoort. Witlof en asperge kun je beter niet pureren.

Soep over? Vries het in voor een snelle gezonde maaltijd op een ander ogenblik.

Illustratie is gemaakt door Handletters.nl en een poster met deze print kun je hier gratis downloaden.