Wallen

Wallen zijn vochtophopingen in de buurt van je ogen.
Ze kunnen ontstaan door huilen (dikke ogen) of een slechte nachtrust. En ouderdom, voeding, stress en aanleg spelen een rol.


Je kunt wallen verminderen door ze te koelen.
- Het allerbekendste middeltje is 2 eetlepels 10 minuten in de vriezer doen en ze vervolgens met de holle kant op je ogen te leggen. Bij hele koude lepels een doekje ertussen leggen om te voorkomen dat de lepel vastvriest aan de huid.
- Leg een koud washandje op je ogen.
- Wikkel een ijsklontje in huishoudfolie en wrijf ermee over de wallen.
- Leg 2 gebruikte en afgekoelde theezakjes op je ogen. Kamille-thee werkt verzachtend. En zwarte thee heeft een samentrekkende werking dankzij de tannine die er in zit.
- Leg koude komkommerschijven op je ogen.

Je kunt wallen verminderen door het vocht voorzichtig weg te masseren. Duw met je vingertoppen op de wallen, van je neus naar buiten toe.

Helaas werken bovenstaande middeltjes slechts voor een paar uur.
Slaap goed, eet gezond, niet huilen en je huid regelmatig smeren en masseren hebben een duurzamer effect....

De huid onder de ogen is te dun om er agressieve samentrekkende middeltjes als tandpasta of aambeienzalf op te smeren. Weliswaar werkt het gelijk, maar de kans is groot dat je na een kwartiertje irritaties in de vorm van rode vlekken en zwellingen krijgt.

Donkere kringen worden ook vaak wallen genoemd en in verband gebracht met een slechte nachtrust. Vochttekort en een dunner wordende huid spelen hier een rol. Smeren met een vochtinbrengende crème en komkommers op de ogen leggen kan helpen.

Reacties