Pannen schoonmaken

Grappig. Vertelde ik in de vorige blogpost dat ik meestal te laat ben met foto's maken van een schoonmaakklusje, zie ik vandaag bij Annemiek deze foto's van een vuile aangekoekte pan die blinkend schoon wordt gemaakt!

 

 

Annemiek laat de pan weken in een sterke oplossing van sunsoda. Sunsoda kun je zelf maken met zeep, soda en water. Hoe warmer, hoe sneller het vuil losweekt. Annemiek kookt de pan in het sop. Is het voorwerp dat je schoon wilt maken te groot voor in de pan, dan gewoon langer laten staan.

Annemiek zegt in haar blog:
"Voor de duidelijkheid: Niet IK maar de tijd en de SUNSODA deden mijn werk."

Met dat motto start ik in het boek het hoofdstuk over schoonmaken:
Schoonmaken is vooral vuil de tijd gunnen om los te weken.

Lees ook aangebrande pannen schoonmaken. Sunsoda wordt daar niet genoemd. Omdat ik er niet vanuit ga dat iedereen dat standaard op voorraad heeft.

Reacties