Biet-rabarbercake

Weer een variant op rabarbertaart. Dit keer cakebeslag met een geraspt zomerbietje erdoor omdat het er zo mooi bij kleurt (en omdat ze deze week in het Odin-groente-abonnement zaten). Je proeft de biet niet, de cake wordt ietsiepietsie kleffer en wat minder zoet door het bietje.

Ik ben uitgegaan van het basisrecept voor cake:
150 gram bloem
150 gram boter
150 gram suiker
150 gram eieren (3 stuks)
Ik had nog een restje crème fraiche dat op moest, een deel van de boter heb ik daarmee vervangen, ik voegde een zakje vanillesuiker en wat bakpoeder toe, ik deed dus een geraspt zomerbietje erdoor en strooide 500 gram gesneden rabarber bovenop.

Maak het beslag op de gebruikelijke wijze. Het bietje raspen en door de bloem mengen, dan zakt het niet naar de bodem tijdens het bakken. Strooi de rabarber bovenop en duw een beetje aan zodat er geen losse stukjes bovenuit steken die gaan aanbranden.
In een taartblik 1 tot 1,5 uur bakken op 160 graden.

Fotologje:Volgende keer doe ik de geraspte biet niet door de bloem, het zal dan wel naar de bodem zakken maar ik hoop dat de gehele cake dan meer roze kleurt. Fotootje post ik tzt dan in dit bericht.

Reacties