Nietmachine

Via Twitter
In de bodem van je nietmachine kun je nietjes bewaren....
Ik zag het op Twitter voorbij komen en dacht; "Handig!" en "chips deze tip staat niet in mijn boek".

Nou ben ik wel het type van eerst zien en dan geloven dus ik pakte de twee nietmachines in huize Artoek. De groene nietmachine kon niet open aan de onderkant. De oude zwarte met veel moeite wel. En daar pasten niet zoveel nietjes in als bij de tweet. Omdat de bodemplaat niet overal hoog genoeg is. Sluiten lukt niet zonder gereedschap om het randje over het ijzer te 'wippen'. En ik vrees dat 3 à 4x sluiten een uitgelubberd randje oplevert waardoor het helemaal niet meer sluit.

Dus ik laat de tip voor wat ie is!

Wel zag ik bij beide nietmachines toen ik ze wat beter bestudeerde iets anders wat ik niet eerder had gezien, het zilverkleurige plaatje is draaibaar.


Zodat je normale nietjes, met de pootjes naar binnen, en nietjes met de pootjes naar buiten kunt maken voor een platter resultaat.


Hahaha, beetje achterhaalde tips allemaal in dit digitale tijdperk hè? Een echte tip van grootmoeder want wie niet er tegenwoordig nog?

Reacties