Oud papier

Een informatieve pagina van de gemeente in het lokale krantje over het inzamelen van oud papier. Dat wordt hier in de gemeente door de scholen georganiseerd. Nog niet zo heel lang geleden kregen we kliko's voor het papier. Veel gemopper in het begin omdat men dacht dat het niet meer ten goede zou komen aan de scholen (wat wel zo is) maar nu is men enthousiast. Er wordt méér papier opgehaald en de ruggen van de ophalers worden gespaard.

Er stonden toch weer een paar weetjes in het artikel die ik niet kende:
  • Dat er door de brievenbus jaarlijks gemiddeld 1.800 ongeadresseerde folders komen als je geen nee/ja sticker op de deur hebt......dat zijn er bijna 5 per dag! Ik heb me er wel eens vaker over verbaasd als ik in de vakantie de brievenbus van de buren leeg, dat het overgrote deel folders zijn. Ik moet er niet meer aan denken. Toen ik ze wel nog had vond ik dat ik ze door moest kijken voordat ze bij het oud papier gingen, wat resulteerde in stapeltjes folders die ik gehaast doorbladerde als ik vond dat ze weg moesten.
  • Van opgehaald papier tot nieuwe krant duurt gemiddeld 2 tot 3 weken. Dat is korter dan ik dacht.
  • Nietjes en envelopvenstertjes worden verwijderd. Daar twijfelde ik over, mochten venster-enveloppen nu wel of niet, moet je nietjes eruit halen?
  • Het restafval bestaat nog steeds voor 12% uit papier en karton. Da's jammer want dan wordt het verbrand in plaats van herbruikt.
Klik op de afbeelding voor vergroting

Reacties