Het patroon voor het Pippi-schortje verkoop ik alweer bijna 2 jaar. Ik kreeg er nooit vragen over, zag wel eindresultaten dus ik had aangenomen dat het duidelijk is. Maar laatst kreeg ik er twee reacties op. Ondanks de tekst "Je ontvangt een pdf-bestand op A4 formaat waarmee je zelf (heel makkelijk!) het patroon op ware grootte uit kunt tekenen" hadden deze kopers verwacht een puzzel (het patroon op ware grootte in stukjes) te ontvangen. Ik heb er inmiddels een filmpje bijgezet zodat hierover geen misverstand meer kan ontstaan.
Nou snap ik dat het eng is als je gewend bent om met een raderblad te werken, maar zelf tekenen is echt sneller en makkelijker dan een boel A4tjes uitprinten, uitknippen, puzzelen en aan elkaar plakken. Rechte lijnen kun je vouwen, dan zijn ze altijd recht. En neem voor een vloeiende lijn de tijd, schets de lijn totdat je tevreden bent en knip die lijn uit.Voor cirkeldelen kun je een grote passer maken met een touwtje:
Voor cirkeldelen wordt meestal de straal in centimeters en de hoek in "graden" opgegeven.
- Een kwart cirkel = 90 graden, neem als middelpunt van de cirkel de hoek van het papier.
- Een halve cirkel = 180 graden, neem als middelpunt van de cirkel het midden van de zijkant van het papier.
- Een hele cirkel = 360 graden, neem als middelpunt van de cirkel het midden van het papier.
- Andere hoeken neem je over met behulp van een geodriehoek.
Een touwtje zet je vast in het middelpunt van de cirkel en de lengte van het touwtje = de straal.
Als je geen touwtje gebruikt zet je vanuit het middelpunt van de cirkel de straal meerdere keren uit met een liniaal en deze punten verbind je vloeiend.
Als je geen touwtje gebruikt zet je vanuit het middelpunt van de cirkel de straal meerdere keren uit met een liniaal en deze punten verbind je vloeiend.
Reacties
Een reactie posten