Nougatine-schuimtaart

Een van de makkelijkste recepten ever. Ik at de taart begin jaren '80 voor het eerst op een verjaardagspartijtje. Onwijs lekker...

Ik vroeg aan de moeder van de jarige of ze de taart zelf gemaakt had omdat ik het recept meende te herkennen uit de Kerst-Allerhande. Ze beaamde het. Ik hem talloze malen gemaakt, niet alleen met kerst 😋.

Op een gegeven moment zaten de schuimpjes niet meer in het standaard assortiment bij de supermarkt en raakte het recept in de vergetelheid.

Tot ik deze kerst weer mokka-schuimpjes in de winkel zag. Moest wel nog naar een andere winkel voor de juiste nougatine.

Nodig:

  • Ongeveer 300 gram mokka-schuimpjes (Ik gebruikte 1,5 zak, de klassieke vorm, een toefje werkt iets handiger maar die hadden ze niet)
  • Halve liter slagroom + suiker
  • Zakje nougatine. Het lekkerst is nougatine van hazelnoten (en niet van pinda's).

  • Doe bakpapier op de bodem van een taartvorm (ik klemde het tussen rand en bodem) en vet de zijkant van de vorm in met roomboter.
  • Klop de slagroom stijf met wat suiker.
  • Bedek de bodem met schuimpjes, met de platte kant naar beneden.

  • Doe de helft van de slagroom erop.
  • Strooi er wat nougatine op.
  • Maak weer een laag met schuimpjes, dit keer met de platte kant naar boven.

  • Doe de rest van de slagroom erop.
  • Klop de vorm een paar keer op de tafel zodat de slagroom goed inzakt.
  • Strijk de slagroom glad.
  • Bestrooi met nougatine.
  • Dek de vorm af en plaats minimaal 8 uur in de diepvries.

Uit de vriezer halen, heel even laten staan totdat je hem uit de vorm kunt lossen en bevroren opdienen. Eet smakelijk!

Reacties

Een reactie posten