Gratis compost ophalen

Sinds ik weet dat er elders in de wereld veen afgegraven wordt voor de potgrond, tuinaarde en compost die je koopt bij het tuincentrum heb ik geen zak meer gekocht. Ik maak zelf compost en gebruik dat als potgrond en tuinaarde.

Bijkomend voordeel van zelf maken is dat het niet verpakt hoeft te worden in plastic zakken en het (laagwaardige) materiaal niet vervoerd hoeft te worden.

Compost kan iedereen makkelijk zelf maken. Ook zonder tuin. Eric Mahieu legt het in 5 tweets uit.

Compost, gemaakt van ingezameld groenafval, kun je in veel gemeenten ook eens per jaar gratis ophalen. Soms zit het dan wel verpakt in plastic zakken. En voor de kwaliteit ben je afhankelijk van de inwoners...


Ik heb mazzel. Hier in de buurt kun je compost afhalen gemaakt van maai-afval uit de Groenzoom, een wandelgebied.


En ook al heb ik een eigen compostbak... afgelopen zaterdag toog ik met de fiets, 2 zakken en een heerlijk zonnetje naar de Groenzoom. Gezellige bedoening. Ik mocht een schep lenen en kreeg toen de 2e zak bijna vol was de tip om van bovenop te scheppen. Daar was de compost gedroogd door het mooie weer, daardoor licht van gewicht en het schepte een stuk makkelijker.

Reacties